25 sierpnia 2017 - 20 listopada 2017

„Granat, harissa i ciecierzyca” w restauracjach Sphinx

Nowości „Granat, harissa i ciecierzyca” to sześć propozycji dań kuchni libańskiej, opracowanych przez Samar Khanafer. Wśród nich znalazły się m.in. krem z czerwonej ciecierzycy oraz nowa wersja libańskich chlebków „manouche” z hummusem. Dania główne to przede wszystkim orientalnie przyprawione mięsa: tagine z kurczakiem - pierś z kurczaka duszona z morelami, marchewką i ciecierzycą, wątróbka drobiowa w glazurze z granatów, podawana na sałatce z kaszy bulgur i buraka z granatem oraz kofta libańska, czyli szpadki grillowanego mięsa wołowego z sosem na bazie harissy - ostrej pasty z czerwonej papryki i chili. Goście mogą spróbować też nowego steku wołowego z 7 przyprawami libańskimi. W sezonowym menu nie zabrakło też orientalnych dodatków jak ryż po arabsku i sakiewka grillowanych warzyw. Oferta jest dostępna do 20 listopada br. w wybranych restauracjach Sphinx. Więcej na www.mamytensmak.pl.