12 kwietnia 2019 - 25 czerwca 2019

Dukkah, groszek i szparagi w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx wprowadzają wiosenną ofertę „Dukkah, groszek i szparagi”, przygotowaną we współpracy z Samar Khanafer. Wśród nowości znalazły się m.in. kurczak w mieszance przypraw dukkah, krem z zielonego groszku czy dania ze szparagami – stek i libańskie chlebki.

Z nowej karty goście mogą zamówić zestaw dwóch libańskich chlebków: jeden ze szparagami, serem i za’tarem – arabską mieszanką przypraw, a drugi z tymi samymi składnikami i szynką parmeńską, podawane z sosem. Nowością jest też krem z zielonego groszku z miętą i śmietaną. Z dań mięsnych do wyboru jest kurczak w dukkah – orientalnej mieszance orzechów, sezamu i przypraw, a także stek w towarzystwie grillowanych szparagów z dodatkami. W menu znalazły się też pozycje w ostrzejszym wydaniu – żeberka z ostrym sosem BBQ z frytkami i sałatką oraz lekko ostre spaghetti z krewetkami na winie, z pietruszką, czosnkiem i chili.

Więcej informacji na www.sphinx.pl